Socken bedrucken: Sublimation (Polyester) VS 360 Grad Druck (Baumwolle)

Print sokken: Sublimatie (polyester) VS 360 graden printen (katoen)

In de creatieve modewereld gepersonaliseerde producten vandaag de dag meer gevraagd dan ooit tevoren. De nadruk ligt vooral op het bedrukken van sokken met individuele ontwerpen. Twee druktechnieken zijn bijzonder populair: sublimatie voor polyester en 360 graden printen voor katoen. Luna Socks, een innovatieve startup uit Berlijn, heeft een grote rol gespeeld bij het volwassen maken van 360 graden printen op katoenen sokken. Vandaag willen we u graag dieper inzicht geven in deze technieken.

Sublimatiedruk op polyester

Sublimatieprinten is een veelgebruikt printproces dat voornamelijk wordt gebruikt op synthetische materialen zoals polyester. De techniek is vooral populair vanwege het vermogen om heldere en langdurige kleuren te produceren. Hiermee kunt u complexe ontwerpen en patronen afdrukken, inclusief foto's en afbeeldingen.

Sublimatie verwijst naar het proces waarbij vaste kleurstofdeeltjes in een gasvormige fase overgaan zonder door een vloeibare fase te gaan. Bij toepassing op drukwerk betekent dit dat wanneer het inktpigment wordt verwarmd, het direct van de vaste naar de gasvormige toestand gaat en de stof binnendringt. Wanneer de warmte wordt verwijderd, stolt de inkt weer in het weefsel en blijft daar permanent achter.

Hoewel sublimatieprinten uitstekende resultaten oplevert, heeft het één groot nadeel: het kan alleen worden gebruikt op lichtgekleurde polyesterstoffen. De techniek werkt niet goed op katoen of donkere stoffen omdat de kleuren op katoen niet helder zijn en op donkere stoffen nauwelijks zichtbaar zijn.

360 graden print op katoen

Hier komt 360 graden printen om de hoek kijken, dat speciaal voor katoen is ontwikkeld. Dit drukproces, waarbij Luna Socks een sleutelrol speelde bij het op de markt brengen, maakt het mogelijk om levendige en duurzame ontwerpen op katoenen sokken te printen. De methode is geweldig voor het afdrukken van foto's, waardoor het de perfecte techniek is gepersonaliseerde sokken zoals "Photo Socks" of "Hond in sokken".

De productie van gepersonaliseerde sokken met behulp van 360 graden printen is een uitgebreid proces dat verschillende stappen omvat:

  1. Brei: Eerst worden de sokken gebreid. Door het breien ontstaat de vorm en basisstructuur van de sokken.

  2. Teennaad: Na het breien wordt de teennaad genaaid om de teen van de sok te vormen.

  3. Klemmen (instappen): Vervolgens worden de sokken uitgerekt om ze hun definitieve vorm te geven en eventuele rimpels glad te strijken.

  4. Weken in absorberende gel: Vervolgens worden de sokken ondergedompeld in een absorberende gel. Door deze gel kan het katoen de drukinkten beter opnemen.

  5. Drogen in de droger: Vervolgens worden de sokken anderhalf uur gedroogd om er zeker van te zijn dat ze volledig droog zijn voordat ze worden bedrukt.

  6. Druk op: Nu komt het spannende gedeelte: het printen. Het geselecteerde ontwerp, bijvoorbeeld het gezicht van een hond, wordt rechtstreeks op de sokken gedrukt.

  7. Sokken binnenstebuiten keren: Na het bedrukken worden de sokken binnenstebuiten gekeerd. Dit is een belangrijke stap om de kleuren te beschermen tijdens het wassen.

  8. Koude was: Vervolgens worden de sokken gedurende 10 minuten in koud water gewassen. Het koude water helpt overtollige inkt te verwijderen en de kleuren te fixeren.

  9. Uitwringen: Na het wassen worden de sokken uitgewrongen om zoveel mogelijk water te verwijderen.

  10. Heet wassen: Vervolgens worden de sokken een uur lang gewassen in water van 90°C met speciale producten om overtollige inkt te verwijderen.

  11. Opnieuw koud wassen: De sokken worden opnieuw gewassen in koud water. Dit helpt de kleuren te fixeren en overtollige chemicaliën te verwijderen.

  12. Droog: Eindelijk zijn de sokken gedroogd en klaar om te dragen!

In tegenstelling tot sublimatie zorgt 360 graden printen voor levendige en duurzame ontwerpen op katoenen sokken die zowel donkere als lichte stoffen accepteren. Katoen biedt, vergeleken met polyester, ook een groter ademend vermogen en comfort, waardoor het een ideale keuze is voor sokken.

Luna Socks: Leverancier van gepersonaliseerde katoenen sokken (360 graden bedrukking)

Luna Socks heeft zichzelf gepositioneerd als een uitstekende jonge startup uit Berlijn die deze geavanceerde 360 ​​graden printtechnologie mede heeft ontwikkeld en deze nu gebruikt om unieke gepersonaliseerde katoenen sokken produceren. Dankzij hun inzet voor kwaliteit en duurzaamheid gebruiken ze uitsluitend Italiaans katoen en laten ze hun sokken maken door kleine familiebedrijven in de EU. Met hun duurzame productieproces garanderen ze niet alleen sokken van hoge kwaliteit, maar dragen ze ook bij aan een ethische en milieuvriendelijke mode-industrie.

Gepersonaliseerde sokken

Waarom zijn gepersonaliseerde sokken het perfecte cadeau voor dierenliefhebbers?

Gepersonaliseerde sokken zijn unieke en creatieve cadeaus die het hart van elke dierenliefhebber sneller laten kloppen. Ze bieden de mogelijkheid om op een nieuwe en leuke manier liefde voor huisdieren te uiten. Met Luna Socks kunt u uw favoriete foto van uw huisdier uploaden en "gezichtssokken" of "hondensokken" laten maken. Met dit gepersonaliseerde cadeau zal uw huisdier altijd bij u zijn, waar u ook heen gaat!

Bovendien zijn gepersonaliseerde sokken een uitdrukking van individualiteit en persoonlijkheid. Ze zeggen iets over de drager en zijn een echte blikvanger. En dankzij de hoge kwaliteit katoen en bedrukking die Luna Socks biedt, weet je zeker dat deze sokken er niet alleen geweldig uitzien, maar ook heerlijk aanvoelen.

Kortom, gepersonaliseerde sokken zijn een charmant en attent cadeau voor elke dierenliefhebber. Of je nu je eigen viervoeter op de sokken laat bedrukken of op zoek bent naar een cadeau voor een dierbare vriend, met Luna Socks zit het altijd goed. Ze bieden gepersonaliseerde katoenen sokken van hoge kwaliteit, gemaakt in de EU met behulp van geavanceerde printtechnologie die levendige en duurzame ontwerpen mogelijk maakt. Luna Socks brengt het plezier van onze viervoeters en de liefde voor mode samen om producten te creëren die zowel praktisch als persoonlijk zijn. Met Luna Socks draag je jouw huisdier letterlijk op de been!

En vergeet niet: door Luna Socks te steunen, steun je ook een jonge en innovatieve startup die zich inzet voor duurzaamheid, kwaliteit en ethiek in de mode-industrie. Probeer het en laat u verrassen door de kwaliteit en het comfort ervan gepersonaliseerde sokken overtuigen!